Volledige genetische expressie begint met stralend licht van hoge intensiteit

Table des matières

Adjust-A-Wings tuinbouwverlichting

Cannabis is om een aantal redenen een heel bijzondere plant, niet in de laatste plaats vanwege zijn enorme honger naar zonlicht met een hoge intensiteit! Het is echt moeilijk om te overschatten hoeveel cannabis van licht houdt. Het staat immers bekend als een plant met een zeer hoge DLI. DLI staat voor “ Daily Light Integral “ en is een maat voor het licht dat een bepaalde soort minimaal nodig heeft gedurende 24 uur. Fotoperiodieke cannabissoorten hebben ongeveer 12 uur duisternis per 24 uur nodig om goed te kunnen bloeien – waardoor er niet veel uren per dag overblijven om cannabis al het licht te geven dat het nodig heeft.

Het beste lichtspectrum voor cannabis

Cannabis heeft elke dag tonnen (30-40 mol) zonlicht nodig met een volledig spectrum en een hoge intensiteit. De plant heeft zich ook aangepast om hoge niveaus van ultraviolet (UV) licht te verdragen vanwege de hoogte van veel van zijn natuurlijke habitats. Deze ultraviolette stralen zouden andere plantensoorten snel afstoten, met name planten die meer gewend zijn aan schaduw of gedeeltelijke schaduw op zeeniveau. Er zijn miljoenen jaren van natuurlijke selectie voor nodig geweest om cannabis deze belangrijke aanpassingen te laten maken. De productie van tetrahydrocannabinol (THC) wordt bijvoorbeeld deels gereguleerd door het UVR8-gen, dat wordt geactiveerd door de aanwezigheid van invallend UV-licht. THC absorbeert UV, dus het is een beetje als een laagje zonbescherming voor de plant. Om ervoor te zorgen dat cannabisplanten hun genetische codering volledig tot uitdrukking kunnen brengen, moeten ze worden gestimuleerd door een hoge intensiteit, full-spectrum licht.

De beste tuinbouwverlichting is geen optie

Als cannabis zaadveredelaars is het van vitaal belang om de volledige expressie van onze plantengenetica te bereiken. We moeten de best mogelijke selecties maken om zaad van de hoogste kwaliteit te creëren. Werken met iets anders dan de beste tuinbouwverlichting die beschikbaar is, is simpelweg geen optie. Stralend licht van hoge kwaliteit is het levensbloed van alles wat we doen!

Adjust-A-Wings Hellion 315W Nouvelle Génération CMH

Natuurlijk is er tegenwoordig geen tekort aan verlichtingsopties en onze klanten vragen ons vaak welke kweeklampen we aanbevelen. We hebben gekozen voor de nieuwste generatie keramische metaalhalogeenverlichtingssystemen – de Hellion 315W CMH verlichtingsset van Adjust-A-Wings – vanwege hun spectrale kwaliteit, reflectorontwerp (ontworpen voor nabijheid) en ongeëvenaarde vermogen om ongelooflijke groei en groeikracht te stimuleren. De lampen stralen meer UV en een dieper rood uit dan de eerste generatie Philips CDM-lampen. Dit betekent dat we krommere, bossigere planten krijgen met meer toppen en veel, VEEL meer harsproductie. De spectrale verdeling is veel vloeiender en bootst natuurlijk invallend zonlicht veel beter na. Concluderend: door onze cannabisplanten vanaf het begin UV-licht te geven, wordt het UVR8-gen zo snel mogelijk volledig gestimuleerd. De plant begint dan met het aanmaken van THC pre-metabolieten, zodat wanneer de lichtcyclus wordt veranderd naar 12/12 om de bloei te starten, de plant zijn „eenden op een rij“ heeft. Door onze planten te kweken en te laten bloeien onder de nieuwe generatie Hellion CMH zien we interessantere kleuren en opmerkelijke terpeenprofielen. Zelfs sommige van onze eigen vertrouwde genetica verraste ons toen we ze voor het eerst kweekten onder deze lichtbron. We gebruiken zowel 3K als 4K lampen, waarbij 4K rijker is aan blauw dan 3K. Bovendien reflecteren de Adjust-A-Wings Defender reflectoren met een coating van titaniumdioxide UV veel beter dan gewoon PVD aluminium. Dit betekent dat de UV daadwerkelijk onze fabrieken bereikt, in plaats van alleen de reflector te verwarmen. Dankzij het unieke dubbele paraboolontwerp van de Adjust-A-Wings reflectoren kunnen we de lampen veel dichter bij het bladerdak plaatsen, wat resulteert in een hoge bloemproductie in de plant. De stralingsemissies (inclusief infraroodwarmte) worden gelijkmatig en nauwkeurig over het hele oppervlak verdeeld zonder warmteproblemen te veroorzaken. De reactie van de plant, zoals je op de foto’s kunt zien, is echt ongelooflijk. In feite staat hij veel dichter bij de zon! Al het licht van elke armatuur komt uit één enkele boogbuis, waardoor deze een groter doordringend vermogen heeft dan een gelijkwaardige multi-array LED, omdat grotere groepen fotonen dezelfde paden afleggen (Onze collega’s van Adjust-A-Wings vergelijken dit verschil met een brandslang versus een tuinsproeier).

Conclusie

Dus, kwekers! Vergeet niet dat cannabis een ware lichtzuiger is! Het is in miljoenen jaren geëvolueerd om enorme hoeveelheden zonnestraling aan te kunnen. De Hellion 315W CMH is de meest efficiënte lamp die we hebben gevonden die echt de kwaliteiten van de zon kan evenaren. Op basis van onze ervaring raden we je sterk aan om dit armatuur te testen voordat je investeert in duurdere en minder efficiënte armaturen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Autres articles qui pourraient vous intéresser :

Accès réservé aux majeurs

Ce site web propose des informations sur le cannabis et ses graines.
Son contenu est exclusivement destiné à un public adulte.
Les graines sont strictement réservées aux souvenirs et aux nouveautés. La germination des graines de chanvre est strictement limitée aux pays, états ou provinces dans lesquels il est légal de le faire. Zmoothiez Genetics n’accepte aucune responsabilité pour toute utilisation non conforme aux lois locales et nationales.