Hoe werkt een speekseltest op THC?

Table des matières

Hoewel de wetgeving ten gunste van cannabis in veel landen evolueert, hebben sommige landen, zoals Frankrijk, nog steeds interne regels die cannabisgebruik bestraffen. Daarom worden er regelmatig urine-, bloed- en speekseltests uitgevoerd. De buccale swab methode wordt steeds gebruikelijker. Het is eenvoudig, snel en goedkoop. Werkgevers die twijfelen over de toestand van hun werknemers, of de politie tijdens wegcontroles, kunnen de resultaten in een mum van tijd te weten komen. Deze techniek is echter verre van onfeilbaar. Laten we eens kijken hoe een speekseltest op THC werkt, zodat je een beter beeld krijgt van de situatie.

Hoe een speekseltest op THC werkt

Als je rookt, komt THC (Δ9-tetrahydrocannabinol) eerst in je mond terecht. Dit is de ruwe molecule die wordt aangetroffen in marihuana en cannabiszaden. Eenmaal geïnhaleerd wordt de molecule omgezet door het lichaam, dat cannabidiol metaboliseert. Dit staat bekend als de metaboliet THC-COOH (11-nor-9-carboxy-Δ 9-tetrahydrocannabinol). Hoe werkt het in de praktijk? De tester brengt gedurende ongeveer twee minuten een staafje aan tussen je tandvlees en je wang. Deze speekseltest detecteert alleen THC. Als je af en toe een joint rookt, is de kans klein dat je gepakt wordt, omdat het ongeveer drie dagen duurt voordat THC uit het speeksel is verdwenen. Urineonderzoek is een grondigere opsporingsmethode. Het detecteert cannabisgebruik gedurende meerdere weken door te zoeken naar de aanwezigheid van THC-COOH.

Beperkingen van cannabisanalyse met speeksel

Studies en de getuigenissen van sommige gebruikers tonen aan dat speekseltesten niet 100% betrouwbaar zijn. Dit is ongetwijfeld een van de redenen waarom de detectiedrempel niet wettelijk is vastgelegd. De grenzen van de wetenschap worden geaccepteerd door de rechtbanken en alleen een bloed- of urinetest is toelaatbaar. Speekseltesten detecteren niet alleen cannabinoïden, maar ook andere verdovende middelen zoals amfetaminen, cocaïne en opiaten. Dit betekent dat iemand die net paracetamol met codeïne heeft ingenomen, positief kan testen.

Methoden om negatief te testen op de speekseltest

Je wordt sterk aangeraden om een speekseltest niet te weigeren, omdat je dan een boete kunt krijgen, 6 punten op je rijbewijs kunt verliezen en in de gevangenis kunt belanden. Als je een test gepland hebt, is de enige onfeilbare methode stoppen met roken! CBD is niet psychoactief. Het THC-gehalte is erg laag – minder dan 0,3% – dus er is weinig risico dat je positief test. Als je niet wilt stoppen met roken, of als je een onaangekondigde controle hebt, geloven sommige gebruikers dat het mogelijk is om de speekseltest tegen te gaan. Geen enkele methode is 100% zeker, maar je kunt thuis een paar trucjes uitproberen en je eigen conclusies trekken. Er wordt gedacht dat vetcellen betrokken zijn bij de absorptie en opslag van de THC-molecule. Eet een maaltijd met vetrijk voedsel en bekijk de resultaten. Een goede tandhygiëne is belangrijk. Poets je tanden meerdere keren per dag een paar minuten en let daarbij vooral op je tandvlees en tong. Je kunt ook een mondwater maken door citroensap, azijn of waterstofperoxide te mengen. Je speeksel zal een beetje verdunnen, wat het THC-gehalte kan minimaliseren. Er zijn ook kant-en-klare producten op de markt die de aanwezigheid van THC gedurende 30 minuten kunnen maskeren.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Autres articles qui pourraient vous intéresser :