Hoe moeten Cannabiszaden worden bewaard?

Table des matières

Om je Cannabis zaden intact te houden, moet je ze goed bewaren. Zelfs als ze winterhard zijn, moet je er rekening mee houden dat veranderingen in temperatuur en vochtigheid ze kunnen beïnvloeden, waardoor je het risico loopt ze allemaal te verliezen. Als je je cannabis zaden in goede conditie wilt houden, is de oplossing simpel: zorg goed voor ze. Lees verder voor wat handige tips.

Cannabis seeds on white background, germination and cultivation of plants
SONY DSC
Close view of hemp seeds, macro photo

Tips om je Cannabis zaden voor de korte termijn te bewaren

Om je Cannabis zaden op korte termijn te bewaren, moet je ze op een donkere plek bewaren. Je kunt ze bijvoorbeeld in een lade of kast leggen. De plek moet donker zijn en de temperatuur moet stabiel zijn. Zorg ervoor dat er geen natuurlijke temperatuurschommelingen zijn op de plek waar je je Cannabiszaden bewaart.

Tips om je Cannabis zaden op lange termijn te bewaren

Het langdurig bewaren van je Cannabis zaden is absoluut anders dan het kort bewaren. Het is aan te raden om ze gekoeld te bewaren in een afgesloten verpakking. Vermijd het openen van je koelkast op elk moment, omdat dit temperatuurveranderingen kan veroorzaken. Als je een tweede koelkast hebt en deze maar zelden gebruikt, is de beste oplossing om je cannabis zaden hierin te bewaren.

Moeten zaden in hun oorspronkelijke verpakking worden bewaard?

Dit is een belangrijke factor om in gedachten te houden. Het is absoluut aan te raden om je zaden in de originele verpakking ZmoothieZ te bewaren. Het kan echter gebeuren dat je een pakje zaden opent en dat er restjes zijn. In dat geval moet je de extra zaden in een luchtdicht bakje bewaren en een van de twee bovenstaande punten volgen.

Bij welke temperatuur moeten zaden worden bewaard?

Om je Cannabis zaden intact te houden, moet je ze op de juiste temperatuur bewaren. De juiste temperatuur hiervoor is tussen de 6°C en 8°C.

Hoeveel vocht moeten zaden hebben?

Vochtigheid is ook een echte vijand voor cannabiszaden. Daarom moet je ze bewaren met een goede luchtvochtigheid, meestal tussen de 20% en 30%. Als je ze bijvoorbeeld bij minder dan 20% bewaart, zullen de zaden gaan zweten en zullen er schimmels binnen en buiten de zaden groeien. Bovendien trekt dit waarschijnlijk insecten aan. Bij een luchtvochtigheid van meer dan 80% zullen de zaden na een paar uur hun kleur verliezen.

Is het nodig om zaden in de vriezer te bewaren?

Het is heel goed mogelijk om Cannabiszaden in de vriezer te bewaren. Maar dit is helemaal niet nodig, vooral niet als je al een koelkast hebt. Als je onze aanbevelingen hierboven opvolgt, is het niet echt nodig om ze in de vriezer te bewaren. Als je ons advies opvolgt, kun je je cannabis zaden gemakkelijk minstens 5 tot 6 jaar bewaren, met een relatief hoog kiempercentage.

Hoe kan ik mijn zaden beschermen tegen insecten?

Insecten vormen een reëel gevaar voor je cannabiszaden. De aanwezigheid van één enkel insect in een bakje met je zaden kan ze allemaal beschadigen. Om dit te voorkomen, raden we aan om diatomeeënaarde te gebruiken in de buurt van de plek waar de zaden worden bewaard. Diatomeeënaarde is een krachtig natuurlijk insecticide waar insecten bang voor zijn.

Licht, een gevaar voor cannabiszaden

Licht is een vijand van Cannabiszaden. Daarom is het absoluut af te raden om een gloeilamp aan te doen om de zaden te verlichten. Dit heeft een negatieve invloed op de ontkieming van de zaden. Ze zullen hun voedingsreserves uitputten en niet goed ontkiemen. Het is aan te raden om Cannabis zaden te bewaren in ondoorzichtige metalen blikken om ze te beschermen tegen licht.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Autres articles qui pourraient vous intéresser :