Hoe kun je de kosten van het binnen kweken van cannabis beheersen ?

Table des matières

Het produceren van cannabis zou niet zo’n groene operatie zijn. Binnen wiet kweken is energie-intensief. Het vereist een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit voor verwarming, verlichting en ventilatie, evenals water voor irrigatie. Er wordt geschat dat voor de productie in een ruimte binnen van 1,2 x 1,2 x 2,4 m ongeveer 13.000 kWh elektriciteit per jaar nodig is. Om de impact op het milieu en je portemonnee zo klein mogelijk te houden, laten we eens kijken hoe je de kosten van het binnen kweken van cannabis onder controle kunt houden.

Buy some therapeutic cannabis for pains

Welke materialen en apparatuur zijn er nodig om cannabis in een kamer te kweken?

Groeilampen

Lampen zijn natuurlijk essentieel voor je gewas. Helderheid en warmte hebben een directe invloed op de grootte en kwaliteit van je gewas. Er zijn drie verschillende lampen die door telers worden gebruikt: fluorescentie, hogedrukontlading (HID) en elektroluminescentie of LED. Om je elektriciteitskosten te minimaliseren en een betere opbrengst te krijgen, aarzel dan niet om LED’s te gebruiken, die langer meegaan en minder energie verbruiken dan de andere lampen. Een LED kweeklamp van 1000 watt, met accessoires, kost ongeveer €110.

Gereedschap voor luchtcirculatie

Luchtcirculatie is de op één na belangrijkste factor bij het kweken van marihuana. Voor een levensvatbare productie moet de lucht regelmatig ververst worden, zodat de temperatuur en luchtvochtigheid niet te sterk schommelen. Klimaatbeheersing is cruciaal voor je oogst. Reken op €100 voor een basis ventilatiesysteem. Voor apparaten met een langere levensduur en meer vermogen moet je € 140 betalen. Ervaren kwekers zullen kanalen (25 euro), een weerstation, een houtskoolfilter (tussen 40 en 80 euro) en een luchtbevochtiger (40 euro) aan hun budget moeten toevoegen.

Groeikamers

Met kweekbakken kun je een microklimaat creëren in een kleine ruimte, zonder dat je een hele kamer hoeft in te richten. Er zijn verschillende maten kweektenten verkrijgbaar, afhankelijk van het aantal planten dat je wilt kweken. Je vindt bakken van 90 cm bij 90 cm voor 80 euro, waarmee je de apparatuur voor 400 watt kunt opzetten. Een tent van 120 cm bij 120 cm voor 600 watt kost ongeveer 150 euro.

Kleine apparatuur en verbruiksartikelen

Naast deze drie grote uitgavenposten moet je ook kleine dingen toevoegen, zoals potten, potgrond, voedingsstoffen, meststoffen en natuurlijk cannabiszaden. Scharen en snoeischaren zijn ook handig gereedschap, net als spuiten en pipetten. Als je al deze spullen bij elkaar optelt, moet je ongeveer €450 uitgeven om te beginnen met het binnen kweken van cannabis. Deze richtprijs zal variëren afhankelijk van de grootte en kwaliteit van je installatie.

Wat zijn de bedrijfskosten?

Naast de kosten van de apparatuur zijn er de energiekosten die komen kijken bij het kweken van cannabis. Om dit zo nauwkeurig mogelijk te berekenen, moet je weten hoeveel watt je gebruikt, hoeveel uur je apparatuur in bedrijf is en wat de elektriciteitstarieven in jouw land zijn. De basisformule is gebruikstijd van het apparaat x (watt/1000) x prijs per kilowattuur in jouw regio, aangepast aan elk individu.

Hoe kun je de kosten van het binnen kweken van cannabis verlagen?

Verschiedene Maßnahmen können jedoch die Kosten minimieren, hier einige davon:

  • Ihre eigene Box bauen ;
  • die Leistung Ihrer LED-Lampen berücksichtigen ;
  • elektronische Vorschaltgeräte in Ihre Schaltung einbauen ;
  • Solarpaneele installieren ;
  • natürliches Licht nutzen ;
  • Ihre Erde recyceln ;
  • natürliche Erdzusätze wie Kokossubstrat verwenden ;
  • Regenwasser oder Wasser aus Ihrer Anlage sammeln ;
  • die Isolierung verbessern.

Seien Sie nicht zu gierig und passen Sie die Größe Ihres Anbaus an Ihren Grasverbrauch an. Der beste Rat wäre, ruhig anzufangen, die verbrauchte Energiemenge zu überwachen, sie zu analysieren und Ihre Anlage zu optimieren.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Autres articles qui pourraient vous intéresser :

Accès réservé aux majeurs

Ce site web propose des informations sur le cannabis et ses graines.
Son contenu est exclusivement destiné à un public adulte.
Les graines sont strictement réservées aux souvenirs et aux nouveautés. La germination des graines de chanvre est strictement limitée aux pays, états ou provinces dans lesquels il est légal de le faire. Zmoothiez Genetics n’accepte aucune responsabilité pour toute utilisation non conforme aux lois locales et nationales.